Gode råd mod graviditetskvalme

Alle vordende mødre ser med stor glæde frem til at få deres lille guldklump til verden. Men forløbet som gravid er ikke nødvendigvis fryd og gammen fra start til slut. For selvom forventningens glæde kan være enorm, kan kroppen og sindet bliver udsat for noget af en ballast, når – eller hvis – særligt den berømte og berygtede graviditetskvalme melder sig. 

Hvorfor får man graviditetskvalme?

Er du blevet ramt af graviditetskvalme? Ja, spørgsmålet er åbent, for det er nemlig ikke alle, der bliver ramt af fænomenet. Men for dem, der gør, kan det være guld værd med gode råd.

Man ved ikke helt præcis, hvorfor kvalmen opstår, men der er flere gode teorier. Det er generelt opfattet, at hormonerne bærer ansvaret, fordi de mange hormonforandringer i kroppen er med til at bringe den ud af balance. Psykiske faktorer kan dog også spille ind, hvis man tenderer til at bekymre sig meget om det. Spekulerer man for meget på mulig graviditetskvalme eller andre følelser omkring hele graviditeten, kan man med andre ord være med til at fremprovokere ubehaget. Herudover er fysisk træthed også en mulig forklaring, fordi man dels ikke får sin søvn med samme kvalitet, eller måske fordi man under graviditeten samtidig har travlt med arbejde eller andre børn i familien. 

Det kan du gøre mod graviditetskvalmen

Hvis du døjer med kvalme fra din graviditet, kan du gøre flere ting mod det, så du kan få mere lindring til kroppen. 

  • Sørg for, at du spiser flere, men mindre måltider
  • Spis i et roligt tempo og hold evt. korte pauser under måltider
  • Få masser af søvn
  • Undgå at svinge imellem at være alt for sulten eller alt for mæt
  • Undgå mad som er meget krydret eller meget fed

Prøv akupunktur

Mange gravide har held med at kontrollere ubehaget, fordi de benytter sig af akupunktur mod graviditetskvalme. Akupunktur er en naturlig behandling, som ikke bare kan lindre kvalmen, men også kan fungere mod bækkensmerter, kramper og uro, åreknuder, blærebetændelse og meget mere. 

Akupunkturen er en effektiv behandlingsform, som tidligere har været anvendt i Region Hovedstaden, men desværre ikke tilbydes den vej igennem længere. Det er dog stadig muligt at få hjælp hos akupunktører, som kan bidrage med markante forbedringer.   

Husk i den forbindelse, at det er bedst at starte behandlingerne tidligt, hvor kombinationen af akupunktur og kost kan gøre underværker for dig, der måtte lide af graviditetskvalme.